Case parter

O casa formata doar din parter nu inseamna mai putin spatiu sau mai putin confort. In ultimii ani, conceptual de case parter a prins contur din ce in ce mai mult si in Romania, motivele fiind atat de natura economica, cat si din comoditate.

Sunt foarte multe persoane, care desi au un teren mare, opteaza pentru o casa parter deoarece considera aceasta varianta mai potrivita pentru nevoile lor proprii.

In ceea ce priveste costurile, casele parter sunt mult mai ieftine decat o casa cu mansarda sau cu etaj, pe de o parte privind cantitatea mai mica de materiale care intra in constructia lor, dar si conformarea fundatiilor.
Costurile sunt strans legate in varianta de “ case parter “ de structura de rezistenta.

Cu siguranta elementele componente ale structurii de rezistenta vor avea atat dimensiuni mai mici decat in varianta de case parter cu mansarda sau case parter cu etaj, cat si o armare mai redusa.

Se poate merge la fel de bine cu o structura usoara de lemn. Aici intervin insa masuri de protective a lemnului – tratare ignifuga cat si insect-fungicida.

Fundatiile in schimb pot fi de tipul grinzi de fundatie cu descarcari pe reazeme izolate, obtinandu-se astfel un consum mai mic de material si deci , costuri reduse. Pentru a putea fi posesorul uneia dintre aceste “ case parter “ trebuie sa detineti si un teren potrivit.

 

Militari intrareMilitari intrare

Militari intrare

Militari lateralMilitari lateral

Militari lateral

Militari lateral 2Militari lateral 2

Militari lateral 2

Militari spateMilitari spate

Militari spate


Militari fataMilitari fata

Militari fata